> O nama

O nama

Uz apartmane koje vam nudimo postoji i mali, tihi restoran u kojem s ljubavlju pripremamo domaća jela na tradicionalan način. Sigurnost za svoje plovilo možete naći u od vjetrova zaklonjenoj uvali, a značajno je istaknuti da u blizini postoji i heliodrom. Šćedro vam može ponuditi i aktivan odmor. Postoje staze za šetnju i predivne plaže na kojima možete pronaći mir i osamu.o-nama-2o-nama-3

Pozivamo vas na idealan odmor na otočiću pored najsunčanijeg jadranskog otoka….
Dođite u Zavalu i na Šćedro!

Ponuda obitelji Jakas:
Restoran na Šćedru
U svom restoranu na Šćedru nudimo kvalitetna domaća jela. Naša ponuda prvenstveno se odnosi na svježu oboritu ribu najveće kvalitete, kao i na jastoge koje možete sami izabrati u bazenu pored mora, no ona uključuje i mesna jela, kao i vrhunska vina karakteristična za ovo podneblje.
Sigurni smo da će vam u ugodnom hladu naše terase i mirnom ozračju sigurne uvale naša jela izuzetno prijati. Dobro nam došli i dobar tek ili “po domaću” U SLAST!

Apartmani na Šćedru
Otočić Šćedro smješten je između otoka Hvara i otoka Korčule. Ako tražite mir i tišinu, daleko od buke grada, Šćedro je idealno mjesto. Zbog svoje specifične klime ima bujnu vegetaciju bogatu aromatičnim biljem (kadulja, ruzmarin, mravinac) i lijepu borovu šumu. Na otoku ne postoje dućani, nema vode ni električne energije te se zbog toga koristimo generatorom, solranim sustavom i imamo cisterne za vodu (svaku godinu analizom se provjerava njena kakvoća).
Šćedro vam može ponuditi i aktivan odmor. Postoje staze za šetnju i predivne plaže na kojima možete pronaći mir i osamu. Uz apartmane koje vam nudimo postoji mali i tihi restoran u kojem se s ljubalju pripremamo domaća jela na tradicionalan način. Sigurnost za svoje plovilo možete naći u od vjetrova zaklonjenoj uvali, a značajno je istaknuti da u blizini postoji i heliodrom. Apartmani na Šćedru

Apartmani u Zavali
Zavala je malo ribarsko mjesto smješteno na južnim padinama otoka Hvara. Okruženo je predivnom prirodom, velikim brojem plaža i kristalno čistim morem. Za ljetnih mjeseci oživi dolaskom turista. Udaljena je 7 km od Jelse i 32 km od grada Hvara. U Zavali možete naći različite sadržaje: pizzerije, restorane, cocktail bar, kafiće, wellness centar, a možete i iznajmiti gumeni gliser.
Već sam dolazak u Zavalu nesvakidašnji je doživljaj jer morate proći kroz 1.4 km dug tunel koji je napravljen kroz golu stijenu. Širine je 2.30 m i prometuje se samo jednim smjerom. Promet je reguliran semaforom. Zbog svoje posebnosti mnogima je atrakcija već i prije samog dolaska na odredište jer prolazeći kroz njega imate dojam putovanja kroz špilju, a sa svakim prijeđenim metrom jača uzbuđenje iščekivanja što li će vas dočekati na drugoj strani. Izlazak iz tunela svakako će vas oduševiti jer ćete ugledati pred sobom u plavetnilu Jadrana razasute otoke Šćedro, Korčulu i Vis te visoki poluotok Pelješac.